
Sökresultat:
2 Uppsatser om Nudging - Sida 1 av 1
NUDGING Kan nudging leda oss till att äta mer klimatsmart - Ett empiriskt experiment på IKEA med syfte att få restauranggästerna att äta mer vegetariskt
Food consumption generates externalities such as carbon dioxide emissions, which contribute to global warming. The principal issue is that emissions are not covered by the "polluter pays principle". For this reason, new policy instruments need to be tested and implemented to correct the externalities. In food production, beef and dairy production has the largest environmental impact in terms of carbon emissions. As food is a necessity, simply reducing production will not solve the problem.
V?gen mot h?llbarhet: En f?ltstudie om allemansr?tten, milj?m?ssig - och social h?llbarhet vid Kungsledens norra signaturled.
Denna uppsats unders?ker begreppet h?llbar naturturism i kontexten utav Sveriges k?ndaste vandringsled, Kungsleden. Genom en f?ltstudie utmed den norra signaturleden syftar studien att unders?ka allemansr?tten, den milj?m?ssiga- och den sociala h?llbarheten i omr?det. Utmaningarna med att balansera naturv?rd med turismutveckling studeras utifr?n milj?p?verkan och intressekonflikter.